"Alleen kan ik de plastic industrie niet veranderen, samen kunnen we dat wel. Het begint allemaal met de Be-O bottle."

De BE-O Bottle is mooi vormgegeven, handig en Duurzaam

De Be-O bottle is de eerste modulaire, herbruikbare waterfles ter wereld gemaakt van restmateriaal van suikerriet. Hiermee geven wij jou de optie om voor hernieuwbare, biobased plastics te kiezen in plaats van een fles gemaakt van olieplastic, wat een fossiel materiaal is. Kortom: duurzaam en met zijn unieke styling ziet de fles er ook nog mooi uit.

De BE-O Bottle is Praktisch

De Be-O bottle is goed te reinigen doordat hij gemakkelijk uit elkaar geschroefd kan worden. En wil je de fles opbergen, dan schuif je beide delen in elkaar waardoor je ineens 40% ruimte bespaart. Handig hé?

banner_site-en-640.jpg

Samen veranderen wij de plastic industrie

De Be-O bottle wordt in drie verschillende kleuren aangeboden; wit, blauw en groen. Iedere kleur staat symbool voor één van de goede doel organisaties die wij ondersteunen. Voor iedere verkochte fles tijdens de Kickstarter campagne gaat er €1,- naar deze organisaties, die zich ook inzetten om de plasticindustrie op hun eigen manier te veranderen.

MET DE BE-O BOTTLE STEUN JE DRIE GOEDE DOELEN 

De Be-O Bottle, ontwikkeld door Be-O, is een Social Enterprise. Voor ieder verkochte fles zal er €1,- gedoneerd worden aan een organisatie, die zich inzet om de wereld schoner en mooier te maken. De kleur van de fles bepaalt aan welke organisatie wij het geld doneren. We hebben de volgende drie organisaties gekozen.

Blauwe waterfles:   The Ocean Cleanup

Witte waterfles:       Plastic bank

Groene waterfles:   Trees for the future

Be-O Bottle steunt drie goede doelen

The Ocean Cleanup pakt de plastic vervuiling in de oceanen aan door met een installatie plastic afval uit de oceanen te vissen.

De Plastic Bank zet zich in om plastic afval tegen te gaan door er waarde aan toe te kennen in ontwikkelingslanden. Mensen die Plastic inleveren bij de verzamelpunten ontvangen daarvoor een vergoeding. Vervolgens wordt het plastic afval gebruikt om andere nieuwe plastic producten van te maken.

Met Trees for the future hebben we afgesproken dat ze voor iedere €1,- die wij doneren 10 bomen planten. Bomen die de CO2 die vrijkomt bij het verbranden van plastic uit de lucht halen en omzetten in zuurstof. Zo werken we allemaal samen aan schonere wereld en een CO2 neutraal klimaat.

Over Be-O

Als Be-O willen wij de transitie van olieplastic naar natuurlijk hernieuwbaar bioplastic versnellen. Simpelweg door mooi vormgegeven, herbruikbare producten van bioplastic aan te bieden die 100% recyclebaar zijn.

Wist je dat nog steeds ongeveer 99% van de 311 miljoen ton plastic die jaarlijks wordt geproduceerd uit fossiele materialen (olie) wordt gemaakt? Wij geloven dat dit anders kan. De plastic industrie moet hiervoor verder verduurzamen door over te schakelen op bioplastics die 100% recyclebaar zijn.

Bioplastics worden gemaakt van hernieuwbare materialen zoals suikerriet, suikerbiet, maïs, zetmeel en andere bronnen. Deze planten halen CO2 uit de lucht tijdens de groei en produceren zuurstof. Zo zorgen ze voor een CO2 neutraler proces, wat bij gebruik van plastic uit fossiele grondstoffen (olie) niet het geval is. 

OVER Damir Perkic

De initiatiefnemer van Be-O, Damir Perkic, werkte als Business Development Manager bij één van de grootste plastic fabrikanten ter wereld. Het verbaasde hem dat de wereld zoveel moeite deed om de CO2-emissie te reduceren, terwijl de plasticindustrie angstvallig vast bleef houden aan fossiele materialen.

Ongeveer 99% van de 311 miljoen ton plastic die jaarlijks wordt geproduceerd komt nog steeds van olie. Door zijn zoektocht naar alternatieven is hij expert geworden op het gebied van bioplastics.

Na enige tijd besefte hij zich, dat hij de plasticindustrie alleen kan veranderen door de vraag vanuit de consument te veranderen. Oftewel; door het eerlijke verhaal achter plastic te gaan vertellen en goed ontworpen producten aan te bieden van hernieuwbare plastics. 

 

 

Contact INFORMATIE

 

ADres

Be-O

Stationsplein 26

Nijmegen, 6512 AB 

Nederland

Telefoon

+31 (0)6 46 08 53 89

E-mail

damir.perkic@beobottle.com